Ποικιλόσπορο

Ζυμώνουμε 5’ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5’ στην γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Ξεκουράζουμε για 15’, κόβουμε, πλάθουμε και ...

Continue reading

Τσιαμπάτα Χωριάτικη

Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι κ...

Continue reading

Χωριάτικο Ψωμί

Ζύμωμα 10λ στην αργή ταχύτητα και 2-3 στη γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. Ξεκούραση 20λ. Στόφα 50-...

Continue reading

Χωριάτικο Ψωμί Αφράτο

Ζυμώνουμε 10’ στην αργή ταχύτητα και 2-3’ στην γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Ξεκουράζουμε για 15’, κόβουμε, πλάθουμε και στοφά...

Continue reading

Χωριάτικο Ψωμί Βαρύ

Ζύμωμα 13λ στην αργή ταχύτητα και 2-3 στη γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. Ξεκούραση 20λ. Στόφα 50-60λ....

Continue reading

Ψωμί πολυτελείας

Ζυμώνουμε 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης μετά το ζύμωμα 28 βαθμοί C. Το ξεκουράζουμε για 1...

Continue reading

Γερμανική Σίκαλη

Ζυμώνουμε για 13 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στην γρήγορη, θερμοκρασία ζύμης 28 βαθμοί C. Το ξεκουράζουμε για 15 λεπτά ...

Continue reading

Ολικής Αλέσεως

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην γρήγορη, θερμοκρασία ζύμης 26 με 28 βαθμοί C. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για...

Continue reading

Ψωμί με δίκοκκο ολικής άλεσης

Ψωμί με δίκοκκο αλεύρι ολικής άλεσης:
Το ψωμί με δίκοκκο αλεύρι ολικής άλεσης γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, χάρη στην πλούσια γεύση του και τα οφέλη του για την υγεία.

Continue reading