Τσιαμπάτα Χωριάτικη

Icon

120

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 5.500γρ. Τ.Μ ExtraΨιλό
  • 4.000γρ. Τ.70 Special
  • 500γρ. SuperΤοστ-Φρυγανιάς
  • 200γρ. Αλάτι
  • 400γρ. Προζύμι ή ξινό ζυμάρι
  • 200γρ. Μαγιά
  • 7.800γρ. Νερό

Εκτέλεση

    • Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι και να ξεκολλάει από τον κάδο. (Θερμοκρασία ζύμης 25-26°C)
    • Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 1 ώρα σε λαδωμένο πλαστικό τελάρο, όπου διπλώνουμε τη ζύμη στον εαυτό της στα 20’ και στα 40’ της ξεκούρασης.
    • Αναποδογυρίζουμε επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, σκονίζουμε, κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μεταφέρουμε στο τελάρο φουρνίσματος.
    • Ξεκούραση εκεί για 10’

.

  • Ψήσιμο στους 200°C με λίγο ατμό για να μην ξεφουσκώσουν τα ζυμάρια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.