Ψωμί με δίκοκκο ολικής άλεσης

Icon
Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Αλεύρι ολικής άλεσης
Υλικά
  • 800γρ. αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης “Μύλοι Παπαφίλη”
  • 200 γρ. αλεύρι Πολυτελείας “Μύλοι Παπαφίλη”
  • 600γρ. νερό
  • 200γρ. προζύμι
  • 18γρ. αλάτι
  • 5-10γρ. μαγιά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, για 6-8 λεπτά, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Προσοχή – όχι γρήγορη ταχύτητα, αλλιώς το ζυμάρι κόβει! Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι για να το πάρουμε εύκολα. Ξεκούραση σε λεκάνη για μισή – μία ώρα. Κόψιμο, πλάσιμο και γίνωμα σε φόρμα, πάσα ή καλαθάκι.

Ψήνουμε στους 200°C χωρίς ατμό.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.