Ψωμί με δίκοκκο ολικής άλεσης
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 800γρ. αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης “Μύλοι Παπαφίλη”
- 200 γρ. αλεύρι Πολυτελείας “Μύλοι Παπαφίλη”
- 600γρ. νερό
- 200γρ. προζύμι
- 18γρ. αλάτι
- 5-10γρ. μαγιά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, για 6-8 λεπτά, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Προσοχή – όχι γρήγορη ταχύτητα, αλλιώς το ζυμάρι κόβει! Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι για να το πάρουμε εύκολα. Ξεκούραση σε λεκάνη για μισή – μία ώρα. Κόψιμο, πλάσιμο και γίνωμα σε φόρμα, πάσα ή καλαθάκι.
Ψήνουμε στους 200°C χωρίς ατμό.