Panettone

Βάζουμε 1 κιλό απο το αλεύρι το 1 κιλό γάλα και τα 400γρ. μαγιά. Κάνουμε ένα προζύμι και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα ρίχ...

Continue reading

Κουρού σφολιάτα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 7΄ (Θερμοκρασία ζύμης: 17°C) Ξεκουράζουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστο 30΄ ...

Continue reading

Γαλλική σφολιάτα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή. Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτ...

Continue reading

Brioche

Ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, ρίχνουμ...

Continue reading

Αγιορείτικο

Ζύμωμα 12’στην αργή ταχύτητα και 3’στην γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης 28°C. Ξεκούραση 20′ Στόφα 45′ Ψήσιμο σε συνήθη θερμοκρασία ...

Continue reading

Ποικιλόσπορο

Ζυμώνουμε 5’ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5’ στην γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Ξεκουράζουμε για 15’, κόβουμε, πλάθουμε και ...

Continue reading

Τσιαμπάτα Χωριάτικη

Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι κ...

Continue reading