10 Δεκ Panettone Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βα... Continue reading
22 Νοέ Κουρού σφολιάτα Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 7΄ (Θερμοκρασία ζύμης: 17°C) Ξεκουράζουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστο 30΄ ... Continue reading
22 Νοέ Γαλλική σφολιάτα Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή. Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτ... Continue reading
22 Νοέ Ραβανί Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας ζάχαρη, νερό και λεμόνι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. ν... Continue reading
22 Νοέ Ζύμη κουρού Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζ... Continue reading
22 Νοέ Ζύμη πίτσας Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Επάνω στο αλεύρι σε 3 διαφορετικές μεριές ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη (έτσι έχουμε σι... Continue reading
22 Νοέ Παντεσπάνι Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και βουτυρώνουμε την φόρμα στην οποία θα ψήσουμε το παντεσπάνι. Χρησιμοποιούμε ιδανικά φόρμα με απο... Continue reading
22 Νοέ Σπιτικά ζυμαρικά Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, ύστερα σπάμε ξεχωριστά τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το γάλα (όχι έντονο χτύπημα). Προσθέτο... Continue reading
22 Νοέ Τυρόψωμο Φροντίζουμε το νερό να είναι σε θερμοκρασία χεριού (ούτε κρύο, ούτε ζεστό). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ε... Continue reading
22 Νοέ Σάμαλι Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. να αρχίσει ν... Continue reading