10 Δεκ Panettone Βάζουμε 1 κιλό απο το αλεύρι το 1 κιλό γάλα και τα 400γρ. μαγιά. Κάνουμε ένα προζύμι και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα ρίχ... Continue reading
22 Νοέ Κουρού σφολιάτα Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 7΄ (Θερμοκρασία ζύμης: 17°C) Ξεκουράζουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστο 30΄ ... Continue reading
22 Νοέ Γαλλική σφολιάτα Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή. Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτ... Continue reading
13 Νοέ Brioche Ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, ρίχνουμ... Continue reading
12 Νοέ Κουλούρι Θεσσαλονίκης Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 5λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5λ στην γρήγορα. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. ... Continue reading
12 Νοέ Αγιορείτικο Ζύμωμα 12’στην αργή ταχύτητα και 3’στην γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης 28°C. Ξεκούραση 20′ Στόφα 45′ Ψήσιμο σε συνήθη θερμοκρασία ... Continue reading
12 Νοέ Πετρόμυλου μαλακού σίτου Ζύμωμα 15λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 2-3λ στην γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Θερμοκρασία 26-28°C. Ξεκούραση 30λ. Στόφα... Continue reading
12 Νοέ Πετρόμυλου σκληρού σίτου Ζύμωμα 15λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 4λ στη γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C. Ξεκούραση 40λ. Στόφα 35-40λ. Ψήσιμο σε συ... Continue reading
12 Νοέ Ποικιλόσπορο Ζυμώνουμε 5’ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5’ στην γρήγορη μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Ξεκουράζουμε για 15’, κόβουμε, πλάθουμε και ... Continue reading
12 Νοέ Τσιαμπάτα Χωριάτικη Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι κ... Continue reading