22 Νοέ Ζύμη πίτσας Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Επάνω στο αλεύρι σε 3 διαφορετικές μεριές ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη (έτσι έχουμε σι... Continue reading
22 Νοέ Παντεσπάνι Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και βουτυρώνουμε την φόρμα στην οποία θα ψήσουμε το παντεσπάνι. Χρησιμοποιούμε ιδανικά φόρμα με απο... Continue reading
22 Νοέ Σπιτικά ζυμαρικά Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, ύστερα σπάμε ξεχωριστά τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το γάλα (όχι έντονο χτύπημα). Προσθέτο... Continue reading
22 Νοέ Τυρόψωμο Φροντίζουμε το νερό να είναι σε θερμοκρασία χεριού (ούτε κρύο, ούτε ζεστό). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ε... Continue reading
22 Νοέ Σάμαλι Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. να αρχίσει ν... Continue reading
21 Νοέ Βιολογικό Ψωμί Κίτρινο Ζύμωμα για 15′ στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία ζύμης 26° – 28°C. Ξεκούραση για 10′. Στόφα στους 35°C με 75% υγρασία για 45′ – ... Continue reading
21 Νοέ Βιολογικό Κριτσίνι Ζύμωμα για 15′ στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία ζύμης 26° – 28°C. Ξεκούραση για 10′. Στόφα στους 35°C με 75% υγρασία για 45′ – ... Continue reading
21 Νοέ Βιολογικό Ψωμί Λευκό Ζύμωμα για 15′ στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία ζύμης 26° – 28°C. Ξεκούραση για 10′. Στόφα στους 35°C με 75% υγρασία για 45′ – 50′... Continue reading
21 Νοέ Λαμπροκούλουρα Βουτήματα Ανακατεύουμε το μπέικιν και την αμμωνία στο αλεύρι. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, τη βανιλίνη, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού... Continue reading
21 Νοέ Λαμπροκούλουρα ή Λαμπρόψωμο Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού και του γλυκάνισου, μέχρι να ενσωματωθούν. Μόλις το ζυμάρι δέσει κι αρχίσει να ξεκολλάει από το... Continue reading