Γαλλική σφολιάτα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή. Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτ...

Continue reading

Ραβανί

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας ζάχαρη, νερό και λεμόνι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. ν...

Continue reading

Ζύμη κουρού

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζ...

Continue reading

Ζύμη πίτσας

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Επάνω στο αλεύρι σε 3 διαφορετικές μεριές ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη (έτσι έχουμε σι...

Continue reading

Παντεσπάνι

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και βουτυρώνουμε την φόρμα στην οποία θα ψήσουμε το παντεσπάνι. Χρησιμοποιούμε ιδανικά φόρμα με απο...

Continue reading

Σπιτικά ζυμαρικά

Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, ύστερα σπάμε ξεχωριστά τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το γάλα (όχι έντονο χτύπημα). Προσθέτο...

Continue reading

Τυρόψωμο

Φροντίζουμε το νερό να είναι σε θερμοκρασία χεριού (ούτε κρύο, ούτε ζεστό). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ε...

Continue reading

Σάμαλι

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. να αρχίσει ν...

Continue reading