- 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. Μαλακή μαργαρίνη
- 100 γρ. Νερό
- 60 γρ. Γιαούρτι
- 50 γρ. Αυγό
- 11 γρ. Ζάχαρη
- 11γρ. Αλάτι
- 15 γρ. Μαγιά
Ανακατεύουμετα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ομοιογενήκαι λεία ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15λ σκεπασμένη, σε δροσερό χώρο. Κόβουμε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε πιτάκια με τη βοήθεια πλάστη ή πιέζοντας με τα χέρια. Βάζουμε στην μισή πλευρά την γέμιση της αρεσκείας μας, διπλώνουμε την άλλη πλευρά σκεπάζοντας τη γέμιση και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
Μεταφέρουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα και μια πρέζα αλάτι, και ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να ροδίσουν.
Αν δεν θέλουμε να ψήσουμε όλα τα πιτάκια, μπορούμε αφού τα κλείσουμε να τα βάλουμε σε τάπερ και να τα καταψύξουμε. Για να τα ψήσουμε ύστερα, καλό είναι προηγουμένως να έχουν αποψυχθεί.