Συνταγές καταναλωτικών με Σιμιγδάλι Χονδρό

Σάμαλι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • 400 γρ. Νερό
  • Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
ΓΙΑ ΤH ZYMH
  • 500 γρ. Σιμιγδάλι χονδρό
  • 100 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. Γιαούρτι πρόβειο
  • 350 γρ. Γάλα
  • 10 γρ. Σόδα
  • 1 γρ. Μαστίχα σπασμένη

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου βράσει και «δέσει» (δηλ. να αρχίσει να ρέει σε σταγόνες αντί με συνεχή ροή). Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία χώρου.

Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο για να τραβήξει. Έπειτα χαράσσουμε τα κομμάτια όπως θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μέχρι μέσα καρφώνοντας ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να βγαίνει στεγνό. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5λ σε θερμοκρασία χώρου και κατόπιν το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει. Προσθέτουμε επιπλέον σιρόπι όσο αυτό απορροφάται, ώστε η στάθμη του να καλύπτει όλο το σάμαλι. Αν το ταψί μας είναι μεγάλο, ενδέχεται η αναγραφόμενη δόση για το σιρόπι να είναι λίγη, οπότε φτιάχνουμε μεγαλύτερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.