Ζύμη για κρέπες
60
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 500γρ. αλεύρι Μαλακό Παπαφίλη
- 500-550γρ. γάλα
- 2-3 αυγά (100-150γρ.)
- 50γρ. μαλακή μαργαρίνη
- 5γρ. αλάτι (1 κ.γ. κοφτό)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαργαρίνη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το αλάτι, ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιόμορφο χυλό, χωρίς σβόλους. Ξεκουράζουμε τον χυλό για μισή με μία ώρα, σκεπασμένο (το καλοκαίρι εντός ψυγείου).
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (π.χ. σε ηλεκτρικό μάτι με διαβάθμιση μέχρι το 10, ρυθμίζουμε στο 7) και πριν αρχίσουμε να ψήνουμε το περνάμε ελαφρά με μαργαρίνη.
Ρίχνουμε τον χυλό με κουτάλα στο κέντρο του τηγανιού και απλώνουμε με την εξωτερική πλευρά της κουτάλας με κυκλικές κινήσεις ή χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο σε σχήμα Τ, το οποίο ξεπλένουμε κάθε φορά σε ένα μπολ με νερό.
Όταν αρχίσουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλούν, την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη, ενώ στην ψημένη πλευρά τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης. Όταν ψηθεί και από την δεύτερη πλευρά, διπλώνουμε και σερβίρουμε. Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε τυλιχτές κρέπες για μετέπειτα ψήσιμο στον φούρνο, φροντίζουμε να μην τις ψήσουμε πολύ στο τηγάνι.