Βάση τάρτας ουδέτερη

Icon

80

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Αλεύρι αρτοποιίας από Μαλακό αλεύρι - Μύλοι Παπαφίλη
Υλικά
  • 1.000γρ. Αλεύρι τ.70% Μαλακό ή Flexible
  • 250γρ. Βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 250γρ. Μαργαρίνη
  • 150γρ. Ζάχαρη
  • 200γρ. Αυγό
  • 20γρ. Baking Powder
  • 20γρ. Κονιάκ
  • 40γρ. Χυμό λεμονιού
  • 5γρ. Αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο το αλεύρι με το μπέικιν.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το κονιάκ και τον χυμό στο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν, έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3-4 mm και την απλώνουμε σε αντικολλητικές ή βουτυρωμένες φόρμες τάρτας. Τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με πιρούνι ή σκαντζόχοιρο για να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 180°C για ~20’.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.