Τσιαμπάτα Χωριάτικη
120
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 5.500γρ. Τ.Μ ExtraΨιλό
 - 4.000γρ. Τ.70 Special
 - 500γρ. SuperΤοστ-Φρυγανιάς
 - 200γρ. Αλάτι
 - 400γρ. Προζύμι ή ξινό ζυμάρι
 - 200γρ. Μαγιά
 - 7.800γρ. Νερό
 
Εκτέλεση
- 
- Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι και να ξεκολλάει από τον κάδο. (Θερμοκρασία ζύμης 25-26°C)
 - Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 1 ώρα σε λαδωμένο πλαστικό τελάρο, όπου διπλώνουμε τη ζύμη στον εαυτό της στα 20’ και στα 40’ της ξεκούρασης.
 - Αναποδογυρίζουμε επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, σκονίζουμε, κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μεταφέρουμε στο τελάρο φουρνίσματος.
 - Ξεκούραση εκεί για 10’
 
 
.
- Ψήσιμο στους 200°C με λίγο ατμό για να μην ξεφουσκώσουν τα ζυμάρια.
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
	
	