Ψωμί με βρώμη ολικής αλέσεως

Icon

60

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 400γρ. αλεύρι Βρώμης ολικής άλεσης
  • 600γρ. αλεύρι τ.70 Δυνατό
  • 650γρ. νερό
  • 20γρ. ελαιόλαδο
  • 20γρ. αλάτι
  • 25γρ. μαγιά

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, εκτός του αλατιού και του ελαιόλαδου για τα πρώτα 4-5 λεπτά. Σε αυτή τη φάση συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Προσθέτουμε πρώτα το λάδι και τελευταίο το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε σύνολο περίπου 10λ στην αργή, και μόλις ½ με 1λ στην γρήγορη στο τέλος.
  • Ξεκουράζουμε 10λ, κόβουμε και πλάθουμε.
  • Κάνουμε ντεκόρ με νιφάδες ή αλεύρι βρώμης.
  • Τοποθετούμε σε φόρμες και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή στόφα (~30°C) ώστε φουσκώσει ήρεμα, χωρίς να σκάσει.
  • Ψήνουμε στους 210-220°C με ατμό και μετά τα πρώτα 10λ κατεβάζουμε θερμοκρασία στους 190°C.
Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.