Παραδοσιακή Χορτόπιτα
80
Δύσκολη
Συστατικά
Υλικά
Υλικά για το φύλλο:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Παπαφίλη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μαϊντανό, άνηθο, μέντα - 300γρ φέτα
- 3 αβγά
- Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακό.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση, μαραίνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα: Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
- Στρώνουμε τα φύλλα στον πυθμένα, προσθέτουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
- Ψήνουμε: 180°C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει!
Καλή απόλαυση!