Παραδοσιακή Χορτόπιτα

Icon

80

Icon

Δύσκολη

Icon

Συστατικά

Υλικά

Υλικά για το φύλλο:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Παπαφίλη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
    Μαϊντανό, άνηθο, μέντα
  • 300γρ φέτα
  • 3 αβγά
  • Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακό.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
  • Για τη γέμιση, μαραίνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα: Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
  • Στρώνουμε τα φύλλα στον πυθμένα, προσθέτουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
  • Ψήνουμε: 180°C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει!

Καλή απόλαυση!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.