Panettone

Icon
Icon

Εύκολη

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 5 κιλά αλεύρι Αμερικής
  • 25γρ. Αλάτι
  • 1000γρ. Γάλα
  • 1250γρ. Ζάχαρη
  • 20 Αυγά
  • 1 κιλό Βούτυρο Γάλακτος Αγελάδας
  • 400γρ. Μαγιά
  • 15γρ. Μπέικιν
  • 10γρ. Βανιλία
  • 1 Πορτοκάλι Ξύσμα
  • 600γρ. Σταφίδες
  • 500γρ. Φρούτα σε κύβους
  • 500ml Νερό περίπου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε 1 κιλό απο το αλεύρι το 1 κιλό γάλα και τα 400γρ. μαγιά.
  • Κάνουμε ένα προζύμι και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
  • Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα φρούτα, τις σταφίδες και τα 500γρ. βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ζύμη λεία και ελαστική.
  • Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο αφού το έχουμε ζεστάνει και στο τέλος τα φρούτα.
  • Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά ακόμη και έπειτα τοποθετούμε σε φόρμες.
  • Στοφάρουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι και ψήνουμε.

Τις σταφίδες και τα φρούτα τα έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ για 60 λεπτά.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.