Panettone
Εύκολη
Συστατικά
Υλικά
- 5 κιλά αλεύρι Αμερικής
- 25γρ. Αλάτι
- 1000γρ. Γάλα
- 1250γρ. Ζάχαρη
- 20 Αυγά
- 1 κιλό Βούτυρο Γάλακτος Αγελάδας
- 400γρ. Μαγιά
- 15γρ. Μπέικιν
- 10γρ. Βανιλία
- 1 Πορτοκάλι Ξύσμα
- 600γρ. Σταφίδες
- 500γρ. Φρούτα σε κύβους
- 500ml Νερό περίπου
Εκτέλεση
- Βάζουμε 1 κιλό απο το αλεύρι το 1 κιλό γάλα και τα 400γρ. μαγιά.
- Κάνουμε ένα προζύμι και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
- Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα φρούτα, τις σταφίδες και τα 500γρ. βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ζύμη λεία και ελαστική.
- Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο αφού το έχουμε ζεστάνει και στο τέλος τα φρούτα.
- Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά ακόμη και έπειτα τοποθετούμε σε φόρμες.
- Στοφάρουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι και ψήνουμε.
Τις σταφίδες και τα φρούτα τα έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ για 60 λεπτά.
