Ουζοκούλουρα
30
Εύκολη
Συστατικά
Υλικά
- 1.000γρ. Αλεύρι Super Τοστ-Φρυγανιάς
- 300γρ. Λάδι
- 250γρ. Ζάχαρη
- 400γρ. Ούζο
- 10γρ. Ανθρακικό αμμώνιο
- 2γρ. Βανιλίνη
- 2γρ. Μαστίχα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να επιτύχουμε ομοιογενή και λεία ζύμη.
Κόβουμε και πλάθουμε σε χονδρά φυτίλια, τα οποία ύστερα λεπταίνουμε ανά διαστήματα σχηματίζοντας κόμπους.
Κλείνουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε αντικολλητική λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.