Λαγάνα Πολύσπορη
150
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
Για 10 κιλά αλεύρι
(5 κιλά Ποικιλόσπορο και 5 κιλά τύπου 70% Έξτρα Μαλακό)
- 170γρ. αλάτι
- 200γρ. ζάχαρη
- 300γρ. λάδι (σπορέλαιο)
- 500γρ. προζύμι ή ζυμάρι φρέσκο
- 300γρ. μαγιά
- 6,7lt νερό
Εκτέλεση
-
- Ζύμωμα σε ταχυζυμωτήριο:
-15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην γρήγορη. Το λάδι το ρίχνουμε αφού στρώσει το ζυμάρι, στα τελευταία 1-2 λεπτά.
-
- Ζύμωμα σε παραδοσιακό ζυμωτήριο:
-40-45 λεπτά, το λάδι στα τελευταία 4-5 λεπτά.
-
- Μετά το ζύμωμα ξεκούραση 20 λεπτά, κόψιμο, άνοιγμα και αράδιασμα στο τελάρο.
- Στοφάρισμα για 30 λεπτά.
- Τέλος πατάμε τη ζύμη με τα δάκτυλα, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με μίγμα σπόρων toppingmix.
-Ψήνουμε στους 200°C τα πρώτα 20 λεπτά, ύστερα χαμηλώνουμε στους 190°C και ψήνουμε μέχρι το τέλος με ανοικτό τάμπερ.