Λαμπροκούλουρα Βουτήματα

Icon

30

Icon

Εύκολη

Icon

Συστατικά

άλευρα πολυτελείας και ενισχυμένα για επαγγελματική χρήση
Υλικά
  • 1.000γρ. με 1.100γρ. Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
  • 300γρ. Βούτυρο 82άρι
  • 300γρ. Ζάχαρη
  • 150γρ. Αυγό
  • 100γρ. Γάλα
  • 5γρ. Μαχλέπι
  • 15γρ. Μπέικιν
  • 10γρ. Αμμωνία
  • 5γρ. Βανιλίνη
  • 2γρ. Αλάτι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μπέικιν και την αμμωνία στο αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, τη βανιλίνη, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού, έπειτα προσθέτουμε το αυγό με το αλάτι και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και να ομογενοποιηθεί όλη η συνταγή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τοποθετούμε σε αντικολλητική λαμαρίνα, αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20λ.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.