Λαμπροκούλουρα Βουτήματα
30
Εύκολη
Συστατικά
Υλικά
- 1.000γρ. με 1.100γρ. Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
- 300γρ. Βούτυρο 82άρι
- 300γρ. Ζάχαρη
- 150γρ. Αυγό
- 100γρ. Γάλα
- 5γρ. Μαχλέπι
- 15γρ. Μπέικιν
- 10γρ. Αμμωνία
- 5γρ. Βανιλίνη
- 2γρ. Αλάτι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν και την αμμωνία στο αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, τη βανιλίνη, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού, έπειτα προσθέτουμε το αυγό με το αλάτι και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και να ομογενοποιηθεί όλη η συνταγή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τοποθετούμε σε αντικολλητική λαμαρίνα, αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20λ.