Κουλούρι Θεσσαλονίκης πολύσπορο
60
Εύκολη
Συστατικά
Υλικά
- 2000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
- 1000γρ. Μίγμα Ποικιλόσπορο
- 150γρ. Ζάχαρη
- 20γρ. Αλάτι
- 120γρ. Μάγια
- 1500γρ. Νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ με το γάντζο, 6λ στην αργή ταχύτητα, 3-4λ στην γρήγορη.
Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
Ξεκούραση 10λ, βρέξιμο και επικάλυψη με μίγμα απόρων topping, ανακατεμένο με επιπλέον σουσάμι.
Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό, με ανοικτό τάμπερ.