Κουλούρι Θεσσαλονίκης πολύσπορο

Icon

60

Icon

Εύκολη

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 2000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 1000γρ. Μίγμα Ποικιλόσπορο
  • 150γρ. Ζάχαρη
  • 20γρ. Αλάτι
  • 120γρ. Μάγια
  • 1500γρ. Νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ με το γάντζο, 6λ στην αργή ταχύτητα, 3-4λ στην γρήγορη.
Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
Ξεκούραση 10λ, βρέξιμο και επικάλυψη με μίγμα απόρων topping, ανακατεμένο με επιπλέον σουσάμι.
Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό, με ανοικτό τάμπερ.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.