Κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης

Icon

60

Icon

Εύκολη

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 2000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 1000γρ. Αλεύρι Ολικής άλεσης Βυνούχο
  • 150γρ. Ζάχαρη
  • 20γρ. Αλάτι
  • 120γρ. Μαγιά
  • 60γρ. Φυτίνη
  • 1650γρ. Νερό

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή μίξερ με γάντζο, 6λ στην αργή ταχύτητα, 3-4λ στην γρήγορη.
  • Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
  • Ξεκούραση 10λ, κόψιμο και πλάσιμο, βρέξιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
  • Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
  • Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό, με ανοικτό τάμπερ.
Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.