Κουλούρι Θεσσαλονίκης
60
Εύκολη
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 5λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5λ στην γρήγορα.
- Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
- Ξεκούραση 10λ, κόψιμο και πλάσιμο, βρέξιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
- Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
- Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό (σε αερόθερμο φούρνο ~15λ, σε ταμπανωτό ~20λ) για τεμάχια ζύμης βάρους 100γρ.