Κέικ λεμονιού
70
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Παπαφίλη»
- 200 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλα αυγά
- 120 ml γάλα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Εναλλάξ και σε δόσεις, προσθέστε το μείγμα του αλευριού και το γάλα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι μόλις να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ενσωματώστε απαλά τον χυμό λεμονιού.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-55 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε το κέικ να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε σχάρα για να κρυώσει.
- Αν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού και περιχύστε το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό.
Καλή απόλαυση!