Brioche

Icon

95

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 1000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 50γρ. Μαγιά
  • 500γρ. Γάλα
  • 100γρ. Βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο. Μόλις απορροφηθεί κι αυτό ( να μην γλιστράει το ζυμάρι) ζυμώνουμε 3λ στην 2η ταχύτητα και άλλα 3λ στην 3η μέχρι να επιτύχουμε λείο ζυμάρι. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης περίπου 30°C.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι 20λ στην στόφα (ή 30λ στο ζυμωτήριο, σκεπασμένο).
Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 80-100γρ για ψωμάκι Burger), τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική επιφάνεια και στοφάρουμε για περίπου 45λ. Βουτσίζουμε με γάλα και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170°C για 15-20λ αναλόγως του μεγέθους.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.