Επαγγελματικές Συνταγές – Αρτοποιία

Γερμανική Σίκαλη

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 7 κιλά σίκαλη γερμανίας
  • 3 κιλά αλεύρι T.70% δυνατό
  • 180γρ. αλάτι
  • 1500γρ. προζύμι
  • 200γρ. μαγιά
  • 6400γρ. νερό
  • Ζυμώνουμε για 13 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στην γρήγορη, θερμοκρασία ζύμης 28 βαθμοί C. Το ξεκουράζουμε για 15 λεπτά και έπειτα το κόβουμε. Το αφήνουμε στην στόφα στους 35 βαθμούς C με 75% υγρασία για 40 με 50 λεπτά. Τέλος το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C με ταμπερ ανοικτά για τα τελευταία 10 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.