Κέικ λεμονιού

Icon

70

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Παπαφίλη»
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 120 ml γάλα
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο.
  • Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Εναλλάξ και σε δόσεις, προσθέστε το μείγμα του αλευριού και το γάλα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι μόλις να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος, ενσωματώστε απαλά τον χυμό λεμονιού.
  • Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-55 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
  • Αφήστε το κέικ να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε σχάρα για να κρυώσει.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού και περιχύστε το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.