Ψωμάκια για burger

Icon

60

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Παπαφίλη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8-9 γρ.)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 60 ml χλιαρό νερό
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό για το άλειμμα & λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Σπιτικά, αφράτα ψωμάκια για burger με την πρώτη ύλη που κάνει τη διαφορά: το αλεύρι από τους Μύλους Παπαφίλη! Ετοιμάστε τα πιο νόστιμα burgers που έχετε φτιάξει ποτέ, με μια συνταγή τόσο απλή που θα γίνει η αγαπημένη σας.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέστε το χλιαρό γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ισόποσα μπαλάκια, πλάστε τα σε σχήμα ψωμιού για burger και αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
  • Αλείψτε με αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.