Ψωμάκια για burger
60
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Παπαφίλη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8-9 γρ.)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 60 ml χλιαρό νερό
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αυγό για το άλειμμα & λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Σπιτικά, αφράτα ψωμάκια για burger με την πρώτη ύλη που κάνει τη διαφορά: το αλεύρι από τους Μύλους Παπαφίλη! Ετοιμάστε τα πιο νόστιμα burgers που έχετε φτιάξει ποτέ, με μια συνταγή τόσο απλή που θα γίνει η αγαπημένη σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε το χλιαρό γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο.
- Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ισόποσα μπαλάκια, πλάστε τα σε σχήμα ψωμιού για burger και αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
- Αλείψτε με αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!