Κέικ Βανίλια με Γλάσο Σοκολάτας

Icon

60

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 250γρ αλεύρι Μύλοι Παπαφίλη
  • 200γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150ml γάλα
  • 120ml σπορέλαιο
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:

  • 150γρ κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λίγο λάδι ή βούτυρο.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρώδη.
  • Ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Μύλοι Παπαφίλη μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο.

Καλή απόλαυση!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.