Κέικ Βανίλια με Γλάσο Σοκολάτας
60
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 250γρ αλεύρι Μύλοι Παπαφίλη
- 200γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150ml γάλα
- 120ml σπορέλαιο
- 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
- 150γρ κουβερτούρα
- 100ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λίγο λάδι ή βούτυρο.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρώδη.
- Ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Μύλοι Παπαφίλη μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο.
Καλή απόλαυση!