Γλυκά Ψωμάκια Κανέλας (Cinnamon Rolls)

Icon

170

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ⅓ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • ⅓ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Εξοπλισμός

  • Μίξερ με γάντζο ζύμης
  • Κατσαρόλα
  • Πλάστης
  • Πυρίμαχο σκεύος
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής

Βήμα 1: Ετοιμάστε τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη χλιαρή μαγιά με το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει.
  2. Σε ένα μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Προσθέστε στο μίγμα τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα της μαγιάς.
  4. Ζυμώστε με τον γάντζο του μίξερ για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 2: Γέμιση και τύλιγμα

  1. Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους περίπου ½ εκατοστού.
  2. Αλείψτε την επιφάνεια με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο ζύμης.
  4. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό και κόψτε την σε 12 ίσα κομμάτια.

Βήμα 3: Ψήσιμο

  1. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  2. Σκεπάστε τα και αφήστε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε τα ρολά για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Βήμα 4: Γλάσο

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το γάλα σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό γλάσο.

Βήμα 5: Σερβίρισμα

  1. Μόλις τα cinnamon rolls βγουν από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  2. Περιχύστε τα με το γλάσο ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Καλή απόλαυση! 

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.