Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Icon

35

Icon

Μεσαία

Icon

20-25

Συστατικά

Υλικά

Για περίπου 20-25 cookies, θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. αλεύρι υψηλής ποιότητας 
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 170 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 50 γρ. λευκή ζάχαρη 
  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομμάτια 
  • Προαιρετικά: ξηροί καρποί, όπως καρύδια ή φουντούκια 

Εκτέλεση

Προετοιμασία 

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε λαδόκολλα στο ταψί σας.

Ετοιμάστε τα Στερεά Υλικά 

Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Η κοσκίνιση εξασφαλίζει πως το αλεύρι θα αναμειχθεί ομοιόμορφα στην υπόλοιπη ζύμη και θα αποφευχθούν σβώλοι.

Χτυπήστε το Βούτυρο με τη Ζάχαρη 

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες και αφράτο μείγμα. Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για να δώσετε στα cookies την τέλεια υφή τους.

Προσθέστε Υγρά Υλικά 

Στο μείγμα του βουτύρου, προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ενσωματώστε τα Στερεά Υλικά 

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Μόλις η ζύμη αρχίσει να σχηματίζεται, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς αν επιθυμείτε. Προσοχή, μη ζυμώσετε υπερβολικά—απλώς ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σχηματισμός Cookies 

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή scoop παγωτού, σχηματίστε μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο 

Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες. Μην ανησυχείτε αν φαίνονται λίγο μαλακά στο κέντρο—θα σκληρύνουν όσο κρυώνουν.

Ξεκούραση 

Αφήστε τα cookies να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πάνω στο ταψί και μετά μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.

Καλή απόλαυση!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.