Αλμυρά Muffins με Τυρί και Ζαμπόν
30
Μεσαία
12
Συστατικά
Υλικά
Υλικά (για 12 muffins):
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Παπαφίλη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (12 γρ.)
- 200 ml γάλα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα, ένταμ ή γραβιέρα)
- 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- (Προαιρετικά) 1 κ.σ. μουστάρδα για έξτρα γεύση
- (Προαιρετικά) λίγη ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρα).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιήσουμε).
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (προσοχή να μη το παραδουλέψουμε!).
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για muffins (ιδανικά με χαρτάκια ή λαδωμένα ελαφρώς).
Ψήνουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Καλή απόλαυση!