Γαλλική σφολιάτα

Icon

85

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

άλευρα πολυτελείας και ενισχυμένα για επαγγελματική χρήση
Υλικά
  • 10.000γρ. Αλεύρι Σφολιάτας
  • 250γρ. Αλάτι
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 500γρ. Μαργαρίνη μαλακή
  • 5.000γρ. Νερό κρύο

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή.
  • Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια των 5 κιλών και στρογγυλοποιούμε.
  • Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή ένα ζυμάρι 5 κιλών και τυλίγουμε μια πλάκα 2 κιλών μαργαρίνης/βουτύρου για σφολιάτα.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο στη σφολιατομηχανή, κάνουμε τα επιθυμητά διπλώματα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο τουλάχιστο 1 ώρα πριν το τελευταίο άνοιγμα.

ΣΗΜ: Το καλοκαίρι συστήνεται να αποθηκεύουμε το αλεύρι σε ψυγείο για να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πάγο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.