Γαλλική σφολιάτα
85
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 10.000γρ. Αλεύρι Σφολιάτας
- 250γρ. Αλάτι
- 100γρ. Ζάχαρη
- 500γρ. Μαργαρίνη μαλακή
- 5.000γρ. Νερό κρύο
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ζύμη ομοιογενή και σφικτή.
- Ξεκουράζουμε 15λ, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια των 5 κιλών και στρογγυλοποιούμε.
- Ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή ένα ζυμάρι 5 κιλών και τυλίγουμε μια πλάκα 2 κιλών μαργαρίνης/βουτύρου για σφολιάτα.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο στη σφολιατομηχανή, κάνουμε τα επιθυμητά διπλώματα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο τουλάχιστο 1 ώρα πριν το τελευταίο άνοιγμα.
ΣΗΜ: Το καλοκαίρι συστήνεται να αποθηκεύουμε το αλεύρι σε ψυγείο για να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πάγο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!