Σπιτικά ζυμαρικά
Μεσαία
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, ύστερα σπάμε ξεχωριστά τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το γάλα (όχι έντονο χτύπημα). Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μίγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί λεία, ομοιογενής ζύμη. Επειδή σφίγγει όσο την ζυμώνουμε, καλό είναι να κάνουμε 2-3 διαλείμματα για να την αφήσουμε να χαλαρώσει. Όταν είμαστε έτοιμοι, κόβουμε την ζύμη σε μικρότερα κομμάτια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Κόβουμε από το κάθε φύλλο ζυμαρικά στο σχήμα που θέλουμε. Για ευκολία στα μακριά ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) πρώτα τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και μετά το κόβουμε ροδέλες. Αν θέλουμε να καταναλώσουμε τα ζυμαρικά φρέσκα, τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μπορούν να συντηρηθούν νωπά για μερικές ώρες στο ψυγείο ή για πολλές μέρες αν τα καταψύξουμε.
Για να τα ξηράνουμε ένας εύκολος τρόπος είναι να τα απλώσουμε στη μισή μεριά ενός ελαφρά αλευρωμένου σεντονιού, τα καλύπτουμε με το άλλο μισό και τα αφήνουμε 2-3 ημέρες να στεγνώσουν, γυρίζοντας τα πλευρά μερικές φορές.