Brioche
95
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 1000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
- 50γρ. Μαγιά
- 500γρ. Γάλα
- 100γρ. Βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο. Μόλις απορροφηθεί κι αυτό ( να μην γλιστράει το ζυμάρι) ζυμώνουμε 3λ στην 2η ταχύτητα και άλλα 3λ στην 3η μέχρι να επιτύχουμε λείο ζυμάρι. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης περίπου 30°C.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι 20λ στην στόφα (ή 30λ στο ζυμωτήριο, σκεπασμένο).
Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος (συνήθως 80-100γρ για ψωμάκι Burger), τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική επιφάνεια και στοφάρουμε για περίπου 45λ. Βουτσίζουμε με γάλα και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170°C για 15-20λ αναλόγως του μεγέθους.