Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Icon

60

Icon

Εύκολη

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 1000γρ. Μίγμα για κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 40γρ. Μαγιά
  • 450γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 5λ στην αργή ταχύτητα και περίπου 5λ στην γρήγορα.
  • Θερμοκρασία ζύμης 26-28°C.
  • Ξεκούραση 10λ, κόψιμο και πλάσιμο, βρέξιμο και επικάλυψη με σουσάμι.
  • Στόφα 30-45λ, ανάλογα την θερμοκρασία και το πώς θέλουμε τα κουλούρια (λεπτά και τραγανά ή αφράτα και μαλακά).
  • Ψήσιμο στους 180°C χωρίς ατμό (σε αερόθερμο φούρνο ~15λ, σε ταμπανωτό ~20λ) για τεμάχια ζύμης βάρους 100γρ.
Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.