Μίγμα για Κουλούρι Θεσσαλονίκης
50
Εύκολη
Συστατικά
Υλικά
- 1.000g Μίγμα
- 20-40g Μαγιά
- 430-450g Νερό
- αλεύρι σίτου
- ζάχαρη
- αλάτι
- φυτικά λιπαρά σε σκόνη (μη υδρογονωμένο φοινικέλαιο, γλυκόζη, πρωτεΐνες γάλακτος, σταθεροποιητής: Ε45li, αντισυσσωματικό: Ε551)
- γλουτένη σίτου
- γαλακτωματοποιητής: Ε471
- βελτιωτικό αλεύρου: ασκορβικό οξύ Ε300
- ένζυμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το μίγμα σε ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα και περίπου 5 λεπτά στην 2η (μέχρι να στρώσει). Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης ~30°C. Ξεκούραση 15 λεπτά, κόψιμο στο επιθυμητό βάρος, πλάσιμο σε φυτίλια, βρέξιμο, σουσάρωμα και αράδιασμα σε λαμαρίνες.
Στόφα για 25 λεπτά και ψήσιμο με ανοιχτό τάμπερ.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Ημερομηνία λήξης: βλ. ετικέτα στο πλάι του σάκου.