Ψωμί χωρίς γλουτένη (Μίγμα Bread-Mix-Light, Gluten free)
100
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 1000γρ. Μίγματος
- 38γρ. Λάδι ή Μαγειρικό λίπος
- 30γρ. Μαγιά
- 950γρ. Νερό (ή 635γρ. για κανονικό ζυμωτήριο και πλάσιμο σε φρατζόλα)
Συστατικά μίγματος
- Άμυλο σίτου (χωρίς γλουτένη)
- άμυλο ταπιόκα/κασάβα
- ρυζάλευρο
- δεξτρόζη
- αλάτι
- φυτικές ίνες μήλου
- λινάλευρο
- ξυνό προζύμι ρυζιού
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο μίξερ της ζαχαροπλαστικής, με τον γάντζο ή το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται γρήγορη ταχύτητα, δεν σφίγγει με το ζύμωμα. Κόψιμο και τοποθέτηση σε φόρμα ή μορφοποίηση στο επιθυμητό σχήμα κατευθείαν, χωρίς ξεκούραση.
Γίνωμα είτε σε συνθήκες δωματίου για 45-50λ ή σε στόφα 30°C για 40λ.
Ψήσιμο στους 200°C (και στη συνέχεια κατέβασμα στους 180°C) για 30-40λ, με γνώμονα ζυμάρια βάρους 400γρ.