Ψωμί χωρίς γλουτένη (Μίγμα Bread-Mix-Light, Gluten free)

Icon

100

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά
  • 1000γρ. Μίγματος
  • 38γρ. Λάδι ή Μαγειρικό λίπος
  • 30γρ. Μαγιά
  • 950γρ. Νερό (ή 635γρ. για κανονικό ζυμωτήριο και πλάσιμο σε φρατζόλα)

Συστατικά μίγματος

  • Άμυλο σίτου (χωρίς γλουτένη)
  • άμυλο ταπιόκα/κασάβα
  • ρυζάλευρο
  • δεξτρόζη
  • αλάτι
  • φυτικές ίνες μήλου
  • λινάλευρο
  • ξυνό προζύμι ρυζιού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο μίξερ της ζαχαροπλαστικής, με τον γάντζο ή το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται γρήγορη ταχύτητα, δεν σφίγγει με το ζύμωμα. Κόψιμο και τοποθέτηση σε φόρμα ή μορφοποίηση στο επιθυμητό σχήμα κατευθείαν, χωρίς ξεκούραση.
Γίνωμα είτε σε συνθήκες δωματίου για 45-50λ ή σε στόφα 30°C για 40λ.
Ψήσιμο στους 200°C (και στη συνέχεια κατέβασμα στους 180°C) για 30-40λ, με γνώμονα ζυμάρια βάρους 400γρ.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.