Λαγάνα Ολικής Άλεσης
150
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
Για 10 κιλά αλεύρι
(4 κιλά Ολικής άλεσης και 6 κιλά τύπου 70% Έξτρα Μαλακό)
- 170γρ. αλάτι
 - 200γρ. ζάχαρη
 - 300γρ. λάδι (σπορέλαιο)
 - 500γρ. προζύμι ή ζυμάρι φρέσκο
 - 300γρ. μαγιά
 - 7 lt νερό
 
Εκτέλεση
- 
- Ζύμωμα σε ταχυζυμωτήριο:
 
 
-15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην γρήγορη. Το λάδι το ρίχνουμε αφού στρώσει το ζυμάρι, στα τελευταία 1-2 λεπτά.
- 
- Ζύμωμα σε παραδοσιακό ζυμωτήριο:
 
 
-40-45 λεπτά, το λάδι στα τελευταία 4-5 λεπτά.
- Μετά το ζύμωμα ξεκούραση 20 λεπτά, κόψιμο, άνοιγμα και αράδιασμα στο τελάρο.
 - Στοφάρισμα για 30 λεπτά.
 - Τέλος πατάμε τη ζύμη με τα δάκτυλα, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
 - Ψήνουμε στους 200°C τα πρώτα 20 λεπτά, ύστερα χαμηλώνουμε στους 190°C και ψήνουμε μέχρι το τέλος με ανοικτό τάμπερ.
 
	
	