Λαγάνα Πολύσπορη

Icon

150

Icon

Μεσαία

Icon

Συστατικά

Υλικά

Για 10 κιλά αλεύρι
(5 κιλά Ποικιλόσπορο και 5 κιλά τύπου 70% Έξτρα Μαλακό)

  • 170γρ. αλάτι
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 300γρ. λάδι (σπορέλαιο)
  • 500γρ. προζύμι ή ζυμάρι φρέσκο
  • 300γρ. μαγιά
  • 6,7lt νερό

Εκτέλεση

    • Ζύμωμα σε ταχυζυμωτήριο:

-15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην γρήγορη. Το λάδι το ρίχνουμε αφού στρώσει το ζυμάρι, στα τελευταία 1-2 λεπτά.

    • Ζύμωμα σε παραδοσιακό ζυμωτήριο:

-40-45 λεπτά, το λάδι στα τελευταία 4-5 λεπτά.

    • Μετά το ζύμωμα ξεκούραση 20 λεπτά, κόψιμο, άνοιγμα και αράδιασμα στο τελάρο.
    • Στοφάρισμα για 30 λεπτά.
    • Τέλος πατάμε τη ζύμη με τα δάκτυλα, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με μίγμα σπόρων toppingmix.

-Ψήνουμε στους 200°C τα πρώτα 20 λεπτά, ύστερα χαμηλώνουμε στους 190°C και ψήνουμε μέχρι το τέλος με ανοικτό τάμπερ.

Shopping cart
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. Διαβάστε για την Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων εδώ.