Ψωμί με βρώμη ολικής αλέσεως
60
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 400γρ. αλεύρι Βρώμης ολικής άλεσης
- 600γρ. αλεύρι τ.70 Δυνατό
- 650γρ. νερό
- 20γρ. ελαιόλαδο
- 20γρ. αλάτι
- 25γρ. μαγιά
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, εκτός του αλατιού και του ελαιόλαδου για τα πρώτα 4-5 λεπτά. Σε αυτή τη φάση συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Προσθέτουμε πρώτα το λάδι και τελευταίο το αλάτι.
- Ζυμώνουμε σύνολο περίπου 10λ στην αργή, και μόλις ½ με 1λ στην γρήγορη στο τέλος.
- Ξεκουράζουμε 10λ, κόβουμε και πλάθουμε.
- Κάνουμε ντεκόρ με νιφάδες ή αλεύρι βρώμης.
- Τοποθετούμε σε φόρμες και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή στόφα (~30°C) ώστε φουσκώσει ήρεμα, χωρίς να σκάσει.
- Ψήνουμε στους 210-220°C με ατμό και μετά τα πρώτα 10λ κατεβάζουμε θερμοκρασία στους 190°C.