Τσιαμπάτα Χωριάτικη
120
Μεσαία
Συστατικά
Υλικά
- 5.500γρ. Τ.Μ ExtraΨιλό
- 4.000γρ. Τ.70 Special
- 500γρ. SuperΤοστ-Φρυγανιάς
- 200γρ. Αλάτι
- 400γρ. Προζύμι ή ξινό ζυμάρι
- 200γρ. Μαγιά
- 7.800γρ. Νερό
Εκτέλεση
-
- Ζύμωμα 8΄ στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι και να ξεκολλάει από τον κάδο. (Θερμοκρασία ζύμης 25-26°C)
- Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 1 ώρα σε λαδωμένο πλαστικό τελάρο, όπου διπλώνουμε τη ζύμη στον εαυτό της στα 20’ και στα 40’ της ξεκούρασης.
- Αναποδογυρίζουμε επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, σκονίζουμε, κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μεταφέρουμε στο τελάρο φουρνίσματος.
- Ξεκούραση εκεί για 10’
.
- Ψήσιμο στους 200°C με λίγο ατμό για να μην ξεφουσκώσουν τα ζυμάρια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!