Αρτοσκευάσματα, Συνταγές για πωλητές

ΤΣΙΑΜΠΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

– 5.500γρ.Τ.ΜExtraΨιλό
– 4.000γρ.Τ.70 Special
– 500γρ. SuperΤοστ-Φρυγανιάς
– 200γρ.Αλάτι
– 400γρ. Προζύμι ή ξινό ζυμάρι
– 200γρ.Μαγιά
– 7.800γρ.Νερό

Ζύμωμα 8΄στην αργή ταχύτητα με 6.800 νερό, έπειτα στην γρήγορη ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο 1.000 νερό, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι και να ξεκολλάει από τον κάδο. (Θερμοκρασία ζύμης 25-26°C)

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για περίπου 1 ώρα σε λαδωμένο πλαστικό τελάρο, όπου διπλώνουμε τη ζύμη στον εαυτό της στα 20’ και στα 40’ της ξεκούρασης.

Αναποδογυρίζουμε επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, σκονίζουμε, κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μεταφέρουμε στο τελάρο φουρνίσματος. Ξεκούραση εκεί για 10’.

Ψήσιμο στους 200°C με λίγο ατμό για να μην ξεφουσκώσουν τα ζυμάρια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.