ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 10 κιλά αλεύρι σφολιάτας
- 250γρ. αλάτι
- 500γρ. βουτηρούχο γάλακτος
- 100γρ. ζάχαρη
- 5 κιλά νερό
Ζυμώνουνε για 15 λεπτά στην αργή ταχύτητα μέχρι να στρώσει η ζύμη, θερμοκρασία ζύμης μετά το ζύμωμα 18 βαθμοί C. Κάνουμε μπάλες των 5 κιλών και τις ξεκουράζουμε για 15 λεπτά σκεπασμένες. Ανοίγουμε την ζύμη και για κάθε 5 κιλά ζύμη τοποθετούμε 2 κιλά μαργαρίνη για σφολιάτα. Κάνουμε 2 μονές βόλτες και μια διπλή και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 4 βαθμούς C. Έπειτα από δυο ώρες ανοίγουμε το τελικό φύλλο.