Συστατικά μίγματος: Άμυλο σίτου (χωρίς γλουτένη), άμυλο ταπιόκα/κασάβα, ρυζάλευρο, δεξτρόζη, αλάτι, φυτικές ίνες μήλου, λινάλευρο, ξυνό προζύμι ρυζιού.
Συστατικά:
-1000 γρ Μίγματος
– 38 γρ Λάδι ή Μαγειρικό λίπος
– 30 γρ Μαγιά
– 950 γρ Νερό (ή 635 γρ για κανονικό ζυμωτήριο και πλάσιμο σε φρατζόλα)
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στο μίξερ της ζαχαροπλαστικής, με τον γάντζο ή το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται γρήγορη ταχύτητα, δεν σφίγγει με το ζύμωμα. Κόψιμο και τοποθέτηση σε φόρμα ή μορφοποίηση στο επιθυμητό σχήμα κατευθείαν, χωρίς ξεκούραση.
Γίνωμα είτε σε συνθήκες δωματίου για 45-50λ ή σε στόφα 30°C για 40λ.
Ψήσιμο στους 200°C (και στη συνέχεια κατέβασμα στους 180°C) για 30-40λ, με γνώμονα ζυμάρια βάρους 400γρ.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ μίγματος:
Ενέργεια | 346 (1470) | Kcal(kJ) |
Πρωτεΐνες | 0,7 | g |
Λιπαρά | 0,2 | g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0,03 | g |
Υδατάνθρακες | 84,1 | g |
Σάκχαρα | 3,8 | g |
Φυτικές ίνες | 1,1 | g |
Αλάτι | 2,0 | g |
Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές