Βρώμης, Συνταγές για πωλητές

ΨΩΜΙ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

– 400γρ. αλεύρι Βρώμης ολικής άλεσης
– 600 γρ. αλεύρι τ.70 Δυνατό
– 650γρ. νερό
– 20 γρ. ελαιόλαδο
– 20 γρ. αλάτι
– 25γρ. μαγιά

Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, εκτός του αλατιού και του ελαιολάδου για τα πρώτα 4-5 λεπτά. Σε αυτή τη φάση συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Προσθέτουμε πρώτα το λάδι και τελευταίο το αλάτι. Ζυμώνουμε σύνολο περίπου 10λ στην αργή, και μόλις ½ με 1λ στην γρήγορη στο τέλος.
Ξεκουράζουμε 10λ, κόβουμε και πλάθουμε. Κάνουμε ντεκόρ με νιφάδες ή αλεύρι βρώμης. Τοποθετούμε σε φόρμες και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή στόφα (~30°C) ώστε φουσκώσει ήρεμα, χωρίς να σκάσει.
Ψήνουμε στους 210-220°C με ατμό και μετά τα πρώτα 10λ κατεβάζουμε θερμοκρασία στους 190°C.

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.