Επαγγελματικές Συνταγές – Αρτοποιία

Ψωμί Χωριάτικο (Τ.Μ)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 10kg Αλεύρι Τ. Μ σκληρό
  • 180γρ. αλάτι 1,8%
  • 200γρ. μαγιά 2%
  • 800γρ. προζύμι 8%
  • 6400γρ. νερό 64%
  • 100γρ. λάδι 1%
  • Ζυμώνουμε 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη. Θερμοκρασία ζύμης 26-28 βαθμούς C μετά το ζύμωμα. Ξεκουράζουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε στην στόφα στους 34 βαθμούς C με 75% υγρασία για 45 με 50 λεπτά. Τέλος ψήνουμε τα 450γρ. στους 210 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.