Επαγγελματικές Συνταγές – Αρτοποιία

Ψωμί με δίκοκκο ολικής άλεσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800γρ. αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης
  • 200 γρ. αλεύρι Πολυτελείας
  • 600γρ. νερό
  • 200γρ. προζύμι
  • 18γρ. αλάτι
  • 5-10γρ. μαγιά

Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί στην αργή ταχύτητα, για6-8 λεπτά, μέχρι να στρώσει το ζυμάρι. Προσοχή – όχι γρήγορηταχύτητα, αλλιώς το ζυμάρι κόβει! Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι για να το πάρουμε εύκολα. Ξεκούραση σε λεκάνη για μισή – μία ώρα. Κόψιμο, πλάσιμο και γίνωμα σε φόρμα, πάσα ή καλαθάκι.

Ψήνουμε στους 200°Cχωρίς ατμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.