ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 Κιλό Αλεύρι ΤΥΠΟΥ ΠΙΤΣΑΣ 100%
- 20g. αλάτι 2%
- 35g ζάχαρη 3.5%
- 50g ελαιόλαδο 5%
- 25g μαγιά νωπή (ή 8g ξηρή)
- 550g νερό 55%
Βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους και μορφοποιούμε τη ζύμη σε μπάλες. Ξεκουράζουμε επιπλέον τη ζύμη για 15 με 20 λεπτά σκεπασμένη. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε υλικά της αρεσκείας μας. Ξεκουράζουμε ξανά για 20 λεπτά. Τέλος ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.