Συνταγές για πωλητές, Χαρούπι

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ

– 4.500 γρ. Μίγμα Χαρουπάλευρο
– 4.000 γρ. Τ.70% Μαλακό
– 1.500 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
– 1.500 γρ. Μέλι ή Χαρουπόμελο
– 200 γρ. Κονιάκ
– 90 γρ. Σόδα
– 60 γρ. Αμμωνία
– 15 γρ. Κανέλα
– 10 γρ. Γαρύφαλλο
– 3.500 γρ. Λάδι
– 500 γρ. Χυμός πορτοκάλι
– 1.250 γρ. Νερό
– 1 πορτοκάλι ξύσμα

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό, τα άλευρα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η
ζύμη. Κόβουμε, μορφοποιούμε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε σε
αντικολλητική λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180°C. Μετά το ψήσιμο σιροπιάζουμε
και καλύπτουμε με σπασμένο καρύδι.

Για το Σιρόπι ζεσταίνουμε 5kg Ζάχαρη σε 4kg Νερό, με 400gr Γλυκόζη και ένα
λεμόνι σε κομμάτια, και μετά από 6’-7’ βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά και
διαλύουμε 500gr Μέλι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.