Συνταγές καταναλωτικών για όλες τις Χρήσεις

Λουκουμάδες

  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. Νερό χλιαρό
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 20γρ. Ζάχαρη
  • 20γρ. Μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξηρή
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι ή σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
  • Προαιρετικά κανέλλα, σπασμένο καρύδι, τριμμένο μπισκότο

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να επιτύχουμε μια ομοιογενή, αραιή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 20-30λ να αρχίσει να φουσκώνει.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα (στάθμη λαδιού στην κατσαρόλα περί τα 10 εκ.), έως ότου ζεσταθεί καλά αλλά να μην καπνίσει.Θέλουμε περίπου 180°C.
Ρίχνουμε κομμάτια από την ζύμη στο ζεστό λάδι και τα γυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι ή επάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς, αφού τους περιχύσουμε με μέλι ή σιρόπι σοκολάτας.Πάνω από το μέλι μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλλα, ενώ μπορούμε να τους απογειώσουμε βάζοντας και σπασμένο καρύδι ή τριμμένο μπισκότο και ακόμη να τους συνοδεύσουμε με παγωτό!

*Χρήσιμες σημειώσεις: Για να κόψουμε τη ζύμη και να ρίξουμε λουκουμάδες στο λάδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυο κουτάλια της σούπας τα οποία βουτάμε σε ένα ποτήρι με λάδι κάθε φορά πριν πιάσουμε ζυμάρι. Εναλλακτικά βρέχουμε το χέρι μας με λάδι, παίρνουμε ζυμάρι και ρίχνουμε κομμάτια αφήνοντας τα να πέσουν μέσα από την γροθιά μας. Αποφεύγουμε την χρήση νερού ή το να ρίξουμε το ζυμάρι στο ζεστό λάδι από ψηλά, για να μην πιτσιλιστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.