Για 10 κιλά αλεύρι
(5 κιλά Ποικιλόσπορο και 5 κιλά τύπου 70% Έξτρα Μαλακό)
– 170γρ. αλάτι
– 200γρ. ζάχαρη
– 300γρ. λάδι (σπορέλαιο)
– 500γρ. προζύμι ή ζυμάρι φρέσκο
– 300γρ. μαγιά
– 6,7ltνερό
Ζύμωμα σε ταχυζυμωτήριο:
15 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην γρήγορη. Το λάδι το ρίχνουμε αφού στρώσει το ζυμάρι, στα τελευταία 1-2 λεπτά.
Ζύμωμα σε παραδοσιακό ζυμωτήριο:
40-45 λεπτά, το λάδι στα τελευταία 4-5 λεπτά.
Μετά το ζύμωμα ξεκούραση 20 λεπτά, κόψιμο, άνοιγμα και αράδιασμα στο τελάρο. Στοφάρισμα για 30 λεπτά. Τέλος πατάμε τη ζύμη με τα δάκτυλα, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με μίγμα σπόρων toppingmix.
Ψήνουμε στους 200°C τα πρώτα 20 λεπτά, ύστερα χαμηλώνουμε στους 190°C και ψήνουμε μέχρι το τέλος με ανοικτό τάμπερ.
Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές