Μιγ. Κουλούρι, Συνταγές για πωλητές

ΛΑΓΑΝΑ

– 1000 γρ Μίγμα για Κουλούρι Θεσσαλονίκης
– 30 γρ Μαγιά
– 550 γρ Νερό
– 50 γρ Σπορέλαιο
– Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ξινό ζυμάρι

Εκτέλεση:
Ζυγίζουμε το μίγμα, την μαγιά και 500γρ νερό και ζυμώνουμε για 5λ στην αργή ταχύτητα. Έπειτα βάζουμε την γρήγορη ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό. Μόλις γυαλίσει το ζυμάρι προσθέτουμε και το σπορέλαιο. Όταν ενσωματωθεί κι αυτό και ξεκολλάει το ζυμάρι από τον κάδο είμαστε έτοιμοι. Ξεκουράζουμε για 5λ, έπειτα κόβουμε, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και περνάμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε σκονισμένο τελάρο και στοφάρουμε κανονικά. Στη συνέχεια πατάμε τα ζυμάρια σε διάφορα σημεία με τα δάκτυλα και ψήνουμε στους 200°C για 20-25λ, ανάλογα το μέγεθος και το πάχος της λαγάνας.

Επιστροφή στις συνταγές για πωλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.