– 1.000γρ. Μίγμα με Χαρουπάλευρο
– 20γρ. Baking powder
– 350γρ. Λευκό κρασί
– 350γρ. Σπορέλαιο
– 50γρ. Ζάχαρη
– 8γρ. Σόδα
– 10γρ. Αλάτι
– 50γρ. Νερό
Ζυμώνουμε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν θέλουμε αφράτα κριτσίνια, σταματάμε μόλις στρώσει το ζυμάρι. Για σφικτά, πιο τραγανά κριτσίνια, γυρνάμε στην γρήγορα ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει η ζύμη να αμολάει.
Πλάθουμε τα κριτσίνια, αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 190-200°C για περίπου 25.